Amygdala

Du kender godt amygdala. Altså ikke nødvendigvis navnet, men fornemmelsen af deantenner du har ude, når du er på usikker grund. Det er amygdala, der er på spil. Hvis du skal til et ubehageligt møde, kan du mærke adrenalinen i kroppen. Hjertet hamrer i brystet, og pulsen stiger. Du gør dig klar til kamp eller flugt eller måske bare at gøre dig usynlig.

Jo mere presset vi er, jo flere antenner har vi ude.

Amygdala er en struktur i hjernen. Amygdalas hovedopgave er at ”scanne” vores omgivelser for fare og hurtigt kunne sætte kroppen i 

alarmberedskab. (læs mere)

For at være beredt ”brænder amygdala nogle Dvd’ere", så der i hjernen kan være en hurtig genkendelse ved fare og dermed en hurtig reaktion. Nogen gange kan der imidlertid opstå en overreaktion eller unødvendig automatreaktion.

Pointen er, at du med hjernen som medspiller, nu har en stærk makker til, at lave varige forandringer i dit liv. Du øger evnen til at håndtere livets udfordringer gennem et merefleksibelt og modstandsdygtigt nervesystem.

Og det betyder, at du lever det liv, du ønsker. Du ser muligheder og valg frem for begrænsninger. Du lever uden angst.

Træning af amygdala handler om:​

  • At kunne stoppe alarmberedskabet, når der ikke er brug for det
  • At genkende Dvd’erne. Du opdager de overlevelsesmønstre, de indeholder
  • At kunne skifte tilstand fra stress til ro
  • At kunne agere fra et roligt sted, i stedet for at reagere i affekt og stress

 Hornsherredvej 298, 4070 Kirke Hyllinge og Hejrevej 30, 3. sal, 2400 Kbh.NV - Telefon: 60 84 07 06 - E-mail: coach@irisromerdahl.dk